Ikonić odveo Pinar do pobjede

Nastavio sa odličnim partijama

Ikonić odveo Pinar do pobjede

M. Šljivak

Reprezentativni bek Bosne i Hercegovine Goran Ikonić nastavlja pružati fantastične partije u dresu turske ekipe Pinar Karsiyake.

Njegov tim je večeras u okviru 5. kola Eurochallenge kupa savladao na gostovanju Minsk rezultatom 79:70. Ikonić je za 38 minut ana parketu ubacio 21 poen, te je imao četiri skoka, dvije asistenicije i čak šest ukradenih lopti.

U ovoj utakmici odlučujuća je bila treća četvrtina koju je Karsiyaka dobila 25:16, a prednost od devet poena su sačuvali do kraja utakmice za treći trijumf u ovom takmičenju, čime su došli na korak od plasmana u naredni krug takmičenja.

Novi poraz u ovom takmičenju doživio je Khimik Saše Vasiljevića. Oni su na svom parketu poraženi od ekipe Nizhnya 78:87. Saša je igrao 21 minut, a nije se proslavio u ovom susretu. Ubacio je 4 poena sva četiri sa linije slobodnih bacanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.