Ima li spasa za Royal i Čelik?

Završnica Lige 12

Ima li spasa za Royal i Čelik?

M. Šljivak

Varda, Royal-Bosna i Čelik najveći su kandidati za ispadanje iz košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Tri kola prije kraja ova tri tima imaju isti omjer od pet pobjeda i 14 poraza, a za nijansu je ispred ekipa HEO Bileća, koja bi da nije odustala od utakmice u Tuzli početkom prvenstva, sada bila sigurna i putnike u niži rang bi već znali.

Ovako, HEO je također kandidat za ispadanje, a posljednja tri kola im donose ipak priliku da izbore opstanak ispred ostalih ekipa. Kući im dolaze Mladost, koja je bez imperativa, te Široki, koji se bori za plasman u Ligu 6. Gostuju direktnom konkurentu za ispadanje ekipi Varde, a sa dvije pobjede iz tri utakmice HEO bi i naredne sezone bio učesnik Lige 12.

Varda, Royal i Čelik će imati težak zadatak u borbi za opstanak. Royal i Čelik su već jednom nogom u ambisu. Imaju izuzetno težak raspored do kraja, te će im vjerovatno biti potrebne tri pobjede uz kiks ekipe HEO Bileća.

Royal će gostovati Kaknju koji se bori za Ligu 6, te direktnom konkurentu za ispadanje Čeliku, dok će kući dočekati još jedan tim s imperativom plasmana u Ligu 6, ekipu Zrinjskog.

Težak raspored za Royal, koji će vjerovatno naredne sezone igrati u nižem rangu, osim ako se ne desi ponovo neko čudo.

Čelik je u još težem položaju. Za njih izlaza gotovo da nema, te će se u Zenici naredne godine gledati niželigaški timovi. Istina, Čelik do kraja ima dvije domaće utakmice. Protivnici su Sparsi i Bosna, dok će u pretposljednjem kolu Zeničani gostovati u Tuzli, gdje im je pobjeda neophodna, kao i u duelima protiv ostale dvije ekipe.

Varda ima možda i najbolje šanse za opstanak. Igraju dvije utakmice kući protiv Leotara i HEO Bileća, dok gostuju Kaknju.

Borba za opstanak će biti izuzetno zanimljiva, a do samog kraja se neće znati putnici u niži rang.

Raspored do kraja:

HEO: Mladost (d), Varda (g), Široki (d)

Royal: Kakanj (g), Zrinjski (d), Čelik (g)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Čelik: Spars (d), Sloboda (g), Royal (d)

Varda: Leotar (d), HEO (d), Kakanj (g)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.