Indiana savladala Houston, Golden State juriša ka rekordu
Foto: NBA

Indiana savladala Houston, Golden State juriša ka rekordu

U noći sa nedjelje na ponedjeljak u NBA ligi odigrano je pet mečeva, a uspješniji su bili domaćini koji su slavili na četiri susreta.

Indiana je kod kuće stigla do veoma bitne pobjede nad Houstonom 104:101.

Domaćin je bolju igru pružio tokom prvog poluvremena, u kojem je napravio ključnu razliku (57:47). Rocketsi su odgovorili u nastavku, uhvatili su rezultatski priključak, ali su Pacersi na kraju, ipak, u neizvjesnoj završnici stigli do pobjede. Paul George je vodio svoju ekipu do 39. trijumfa u sezoni sa 25  poena, od kojih je 16 postigao u prvoj četvrtini. Uz to je dodao i 11 skokova. Dobru utakmicu odigrao je i Monta Ellis koji je meč završio sa 23 pogotka, 7 asistencija i 6 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani prednjačio je James Harden sa 34 poena, 8 skokova i 8 asistencija.

Sacramento je bio ubjedljiv na svom parketu protiv Dallasa (133:111). Gosti su imali čak osam dvocifrenih igrača, ali to im je bila mala utjeha u ovom susretu. Kingsi su sjajno odigrali drugu četvrtinu (38:26), da bi potom rutinski održavali stečenu prednost. Cauley-Stein je za pobjednički sastav ubacio 21 poen, dok je Cousins dodao 20 koševa, 12 skokova i 5 asistencija. Bolji od ostalih u redovima Mavericksa bio je Felton sa 15 poena.

Golden State je savladao Philadelphiju (117:105), pa su tako Warriorsi stigli do 66. trijumfa u sezoni. Sjajan je bio Thompson, koji je meč završio sa 40 poena. Ponovo je bio sjajan u šutu za tri poena, a ovaj put je ubacio sedam trojki iz 14 pokušaja. Kod Philadelphije Landry je bio najefikasniji sa 22 poena.

U preostala dva susreta LA Clippersi su savladali Denver (105:90), dok je Washington ostvario gostujuću pobjedu protiv Lakersa (101:88).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi