Warriorsi slavili bez Curryja, Bucksi iznenadili Pacerse

Odigrano šest NBA mečeva

Warriorsi slavili bez Curryja, Bucksi iznenadili Pacerse

Najbolji svjetski košarkaši ne odmaraju ni za najluđu noć u godini pa je sinoć igrano šest mečeva u NBA ligi.

Najzanimljivije je bilo u duelu Rocketsa i Warriorsa gdje su gosti slavili pobjedu bez svog najboljeg igrača Stepha Curryja. Čitav meč je prošao u izjednačenoj košarci, ali je Klay Thompson ipak bio taj koji je Ratnike vodio do pobjede. Gosti su slavili rezultatom 114:110.

Thompson je za 40 minuta na parketu ubacio 38 poena uz šut za tri 6 od 11. S druge strane, James Harden je ubacio 30 koševa, dok je Dwite Howard dodao 21 uz 13 skokova.

Ekipa Los Angeles Clippersa slavila je u gostima kod New Orleans Pelicansa rezultatom 95:89. Do pobjede ih je vodio J.J. Redick sa 26 koševa za 28 minuta na parketu. S druge strane Anderson je ubacio 17, dok je Cole dodao 15 koševa. 

Od ostalih rezultata Detroit Pistonsi su kući slavili protiv Minnesota Timberwolvesa rezultatom 115:90, Bucksi su iznenadili Indiana Pacerse u gostima pobjedom od 120:116, dok je Utah Jazz pobijedila kući Portland 109:96.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi