KŽK Čelik gostuje Celju

Iriškić: Utakmica neće biti lagana, ali cilj je pobjeda

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika u četvrtak gostuju u Sloveniji kod ekipe Celja, Zeničanke žele ostvariti i drugu pobjedu, a to im sigurno neće biti lako protiv mlade domaće ekipe.

Jedna od najboljih i najiskusnijih igračica Čelika je i 30-godišnja Aldijana Iriškić, koja se nada najboljem u narednoj utakmici.

"Prvo kolo smo  pobijedili Trešnjevku nakon velikog preokreta, nadam se da nam se onakva utakmica više neće desiti. Kada je u pitanju ekipa Celja, mi idemo u goste i vjerujem da će utakmica biti dosta teška, zbog puta i ambijenta. Smatram da smo dobro analizirali narednog protivnika i da ako budemo na našem nivou neće biti problema", nada se Iriškić.

Celje je mlada ekipa, koja može napraviti probleme svakome.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Moramo biti maksimalno fokusirani, danas svako igra košarku, oni su mlada ekipa i ne smije biti nikakvog opuštanja. Napustile su ih neke važne igračice iz prošle sezone, ali one imaju dobru perspektivu i sistem, tako da se moramo paziti. Neće sigurno biti laka utakmica, ali mi svakako idemo na pobjedu", kazala je za SportSport.ba Iriškić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti