Irving za Bajram finansirao izgradnju bunara za žedne u Pakistanu

Veliko srce sjajnog playmakera

Irving za Bajram finansirao izgradnju bunara za žedne u Pakistanu

S. Grebović

Košarkaš Brooklyn Netsa Kyrie Irving, još jednom je dokazao svoju humanost.

Naime, on je za Kurban Bajram lično finansirao izgradnju bunara u Sindhuu, jednom mjestašcetu u Pakistanu koje muku muči da dotokom pitke vode.

Zahvaljujući njemu, dotok pitke vode za hiljade mještana toga sela sada će biti prošlost, čime će im znatno biti olakšan život.

Irving je nedavno došao u centar pažnje sportske javnosti nakon što je otkrio da je sada musliman, te da je odlučio da pređe na islam jer je shvatio da je to pravi put za njega.

Košarkaš Brooklyna ponovo se našao u centru pažnje nakon što se pojavio na press konferenciji poslije utakmice protiv Chicago Bullsa.

"Posvećen sam Allahu. Sretan sam što sam dio svoje zajednice i što radim prave stvari. Post je definitivno dio toga, ako znate išta o muslimanskoj zajednici. Sretan sam što postim sa svojom braćom i sestrama muslimanima. Osjećam se blagoslovljeno i zahvalan sam što sam dio ovoga", izjavio je te prilike Irving.

Promo

Top Komentari

amex
Allah te nagradio!
17 1
Zulfikar
Radi li i dalje one šejtanske rituale pred utakmicu i vjeruje li I dalje da je zemlja ravna?
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi