Irving presudio Philadelphiji, Wall Knicksima

Predsezona NBA lige

Irving presudio Philadelphiji, Wall Knicksima

E. Ganibegović

Boston Celtics je u okviru predsezonske utakmice NBA lige slavio pobjedu protiv Philadelphije sa 110:102.

Gledali smo dosta zanimljivu košarkašku predstavu, u kojoj je treća četvrtina bila presudna da Boston slavi u ovom meču.

Tokom cijele utakmice Celticsi su predvođeni svojim novim playmakerom Kyrie Irvingom, bili bolji protivnik, međutim nisu uspjeli doći do osjetljive razlike.

Poluvrijeme je završeno sa 59:57 na stranu Bostona. U trećoj četvrtini Celticsi su slavili sa 32:26, te tako napravili nešto ozbiljniju razliku od osam poena. Philadelphija do kraja meča nije uspjela da se vrati i preokrene utakmicu u sovju korist, pa su tako doživjeli poraz.

U redovima Bostona najbolji pojedinac je bio Irving sa 21 poenon, dok je na drugoj strani Jerryd Bayless bio najefikasniji sa 15 poena.

U drugoj utakmici, koja je bila na programu u isto vrijeme, Washngton Wizardsi su pobijedili New York Knickse sa 104:100.

Enes Kanter, koji je ovog ljeta stigao u Knicske zabilježio je 16 poena, a John Wall je bio najbolji u Wizardsima sa 19 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti