Ivan Opačak narednu sezonu u dresu OKK Čelik

Sjajni košarkaš biće veliko pojačanje za Zeničane

Ivan Opačak narednu sezonu u dresu OKK Čelik

Dino Kurbegović

Košarkaši Čelika izborili su prošle sezone sjajnim igrama povratak u Premijer ligu za košarkaše.

U ljetnoj pauzi klub se pojačao kako kadrovski, tako i kada je u pitanju igrački kadar.

Zeničane su u ovom prelaznom roku pojačali: Mirko Golubović, Dejan Mikić, Toni Jurčević, Ashar Dedić i Srđan Damjanović ,a najnovije i najveće pojačanje u ovom prelaznom roku je povratak Ivana Opačka sjajnog košarkaša i bivšeg reprezentativca BiH.

Ivan Opačak sigurno je veliko ime u našoj košarci, a ovaj 34-godišnjak i pored brojnih ponuda iz inostranstva vratio se u matični klub i rodni grad kako bi pomogao ekipi u narednoj sezoni da ostvare što bolje rezultate.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ivan Opačak rođen je u Zenici 23. aprila 1980. godine, košarku je počeo trenirati sa 13 godina u Čeliku.  Za prvi tim Čelika debitovao je sa 17 godina u Sarajevu protiv tadašnjeg Cenexa 1997. godine. Osim Čelika igrao je za Široki četiri godine, po godinu u Italiji i novosadskoj Vojvodini, Španiji dvije godine, kao i zagrebačkoj Cedeviti, pola sezone je proveo u Poljskoj.

Angažovanjem ovog igrača rukovodstvo Čelika vjerovatno će zaključiti prelazni rok, te će sigurno biti jedna od ekipa koja će konkurisati za gornji dio tabele u sezoni koja počinje krajem oktobra mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti