Ivanović: Ima mjesta za napredak

Nakon drugog poraza Caje u Euroligi

Ivanović: Ima mjesta za napredak

Nakon poraza od Žalgirisa u sinoćnjoj utakmici drugog kola Eurolige, bivši klub Mirze Teletovića našao se u teškoj situaciji. Tim iz Vitorije sada ima dva poraza iz isto toliko utakmica. 

Duško Ivanović slaže se sa tom konstatacijom, ali ističe da ima još mjesta za napredak i da je ostalo još osam utakmica za Caju da proba izboriti TOP 16 fazu.

 

"Ovo je jako ujednačena grupa i naš poraz u Vitoriji znači da svako može pobjediti svakoga i to se odnosi i na nas. Mi možemo pobjediti na strani kao što su oni večeras i mi imamo još osam utakmica da odigramo. Počeli smo dobro, ali kada smo trebali mijenjati početnu petorku nastali su problemi," rekao je Ivanović.

 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Srpski stručnjak je dodao da nije iznenađen igrom Žalgirisa i da je bio svjestan snage i iskustva koje tim Joana Plaze ima. 

"Žalgiris me nije iznenadio, znali smo da imaju iskusne igrače, koji znaju da igraju u ključnim trenutcima utakmice. Napravili smo velike greške u obrani i to je ono što me iznenadilo, a ne Žalgiris. Skok je zakazao u ključnim trenutcima utakmice. Nismo u dobroj poziciji ali ima mjesta za napredak i još mnogo da se igra," završio je trener Caje Laboral. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.