Ivanović: Moramo biti strpljiviji u napadu

Trener gostiju Oktay Mahmuti zadovoljan

Ivanović: Moramo biti strpljiviji u napadu

Caja je sinoć izgubila na svom parketu u Vitoriji. Nakon odličnog prvog poluvremena i dvocifrene prednosti izabranika Duška Ivanovića, u nastavku samo 16 poena Caje. 

Srpski stručnjak imao je pravo da bude nezadovoljan nakon susreta:

 

"Velika je razlika između prvog i drugog poluvremena. Oni su odigrali mnogo bolju obranu u drugom poluvremenu. Presjecali su naše pasove, postali mnogo čvršći, dok smo mi na teren izašli opušteni. Probali smo da se vratimo u susret, međutim nismo mogli. Naš napad je bio katastrofalan, posebno u prvim minutama treće četvrtine. Jedino naše oružje bio je šut za tri poena, u svim drugim elementima košarke smo zakazali. U jako smo teškoj situaciji, ali ne i bezilzlaznoj. Moramo igrati bolju obranu i biti strpljiviji u napadu." 

 

Oktay Mahmuti sa druge strane može biti zadovoljan pobjedom nakon velikog minusa u prvom poluvremenu: 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

"Prisustvovali smo jako čudnom susretu večeras. Napravili smo mnogo grešaka. U prvom poluvremenu smo imali čak 13 izgubljenih lopti. U drugom poluvrmenu smo odigrali bolje, sa puno agresivnijom obranom i to je urodilio plodom. Prisilili smo ih da uzmu mnogo teških šuteva. Došli smo do jako važne pobjede večeras, ali ovo je tek četvrto kolo i ispred nas je dug put."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije