Iverson konačno našao klub
Allen Iverson potpisao za svoj četvrti NBA klub u karijeri

NBA liga

Iverson konačno našao klub

Allen Iverson, jedan od najvećih preostalih slobodnih agenata na tržištu konačno je našao klub. Novi klub  sjajnog šutera je Memphis Grizzlies.

Iverson je NBA karijeru počeo u dresu Philadelphie Sixersa, a nakon toga je igrao još u Denveru i Detroitu, ali je nakon što mu je postalo jasno da će u Pistonsima biti rezerva Stuckeyu odlučio da napusti klub, međutim niko nije želio plaćati veliki ugovor. 

Nakon što se nije uspio dogovoriti sa Miamiem, New Yorkom i Clippersima konačno je neko odlučio u svoje redove uzeti igrača koji sve više ispoljava nervozu zbog lošije forme u posljednje vrijeme. 

Memphis je Iversona uzeo prije svega zbog velikog broja mladih igrača u svojim redovima, a sve u nadi da će im Iverson svojim iskustvom pomoći, a ako se Allen vrati u formu od prije nekoliko godina to će sigurno i učiniti. 

Grizzliesi su Iversonu ponudili ugovor vrijedan 3,5 miliona dolara, što je daleko manje od 21 milion dolara koliko je zaradio prošle godine igrajući za Denver i Detroit, ali isto tako daleko više od onoga što su mu neki klubovi ponudili ovog ljeta. 

Allen Iverson je skoro sigurno budući član kuće slavnih, ali mu je reputacija u posljednje dvije godine znatno opala, što zbog lošijih igara, što zbog ponašanja, ali bez obzira na sve ostaće upamćen kao jedan od najboljih bekova posljednje decenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.