Ivica Zubac trejdovan, Miloš Teodosić otpušten
Iako se konstantno pričalo o trejdu Anthonyja Davisa, ovaj košarkaš će na kraju barem do ljeta ostati član New Orleans Pelicansa (Foto: EPA)

Nekoliko zanimljivih razmjena

Ivica Zubac trejdovan, Miloš Teodosić otpušten

Midhat Šljivak

Hrvatski centar Ivica Zubac trejdovan je u finišu roka za razmjenu igrača u NBA ligi.

Mladi košarkaš će u ostatku sezone igrati u dresu velikog rivala Los Angeles Clippersima, a tamo će i Michael Beasley u zamjenu za Mikea Muscalu.

Ovakav potez Lakersa je značajan jer su dobili mjesto u rosteru, a prema nekim informacijama, mogli bi potpisati Carmela Anthonyja.

Još jedna velika vijest stiže iz Los Angelesa i ponovo su u glavnoj ulozi Clippersi.

Srbijanski playmaker Miloš Teodosić dobio je otkaz, te je on slobodan u izboru nove ekipe. Pretpostavlja se da će Teo nazad u Evropu, iako su interes za njegovim uslugama pokazali Chicago Bullsi i Orlando Magic.

Iz Evrope je Teodosić dobio ogromne ponude Maccabija iz Tel Aviva i Anadolu Efesa. Clippersi su također otpustili i poljskog centra Marcina Gortata.

Također, Avery Bradley je trejdovan iz ovog tima u Memphis u zamjenu za Garretta Templea i JaMychala Greena.

New York Knicksi riješili su se turskog centra Enesa Kantera. On će postati slobodan igrač, ali bi karijeru trebao nastaviti u Boston Celticsima.

Philadelphia 76ersi su napravili još jedan odličan posao. Poslali su Marekellea Fultza u Orlando, a dobili su sjajnog Jonathana Simmonsa, te sada raspolažu fantastičnim rosterom.

Trejd su napravili Portland i Sacramento. Kod Jusufa Nurkića u Trail Blazers eće Skal Labissiere u zamjenu za Caleba Swanigana.

U finišu su svakako najviše pažnje privukli trejdovi Nikole Mirotića i Marca Gasola. Mirotić je novi igrač Milwaukee Bucksa, a Gasol Toronto Raptorsa.

Top Komentari

Benjamingst
Kings bi trebali Bogdanovica prodati, momak izgleda izgubljen na parketu puno pravo kresaka kod dodavanja, los sut isto, I Divac ga forsira ali on ni bilzu nece biti kao sto je bio Peja Stojakovic.
1 1
Turgut2
Zar nemate našu riječ za trejdovan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi