"Big Z" iz Viteza je priča dana u Sjedinjenim Američkim Državama

Debi iz snova Zvonimira Ivišića

"Big Z" iz Viteza je priča dana u Sjedinjenim Američkim Državama

A. Beganović

Mladi 20-godišnji košarkaš Zvonimir Ivišić koji je rođen u Vitezu je u svom debiju za Kentucky pokazao svoj kvalitet. Ivišić (Big Z) je priča dana u Sjedinjenim Američkim Državama.

Mladi 20-godišnji košarkaš, rođen u Vitezu, Zvonimr Ivišić, je priča dana u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, Ivišić je sinoć debitovao za slavni aamerički univerzitetski tim Kentucky, a dovoljno je bilo da odigra 16 minute kako bi oduševio ljubitelje košarke u Sjedinjenim Američkim Državama.

U pobjedi svog tima nad univerzitetskim timom Gerogia (105:96) mladić rođen u Bosni i Hercegovini je za 16 minuta imao učinak od 13 poena, pet skokova, tri blokade, dvije asistencije, te isto toliko osvojenih i izgubljenih lopti.

Iako visok 219 centimetara Ivišić ima "laganu" ruku što je pokazao i tokom sinoćnjeg meča. Pogodio je pet od sedam šuteva iz igre, od čega tri od četiri trice.

Oglasi

Pored toga imao je nekoliko fenomenalnih poteza, a uprkos tome što je odigrao tek jedan službeni meč za Kentucky, stručnjaci koji prate američku košarku su uvjereni da će biti visoko plasiran na ovogodišnjem NBA draftu.

Iz Viteza u Hrvatsku, pa u Crnu Goru

Inače, Ivišić je rođen u Bosni i Hercegovini, tačnije u Vitezu. Sa 14 godina je otišao u slavni hrvatski klub Šibenik, odakle ide u Studentski centar Derby, mladu ekipu Budućnosti iz Podgorice.

I upravo je u Derbyju "eksplodirao", a regionalna javnost upoznala ga je tokom prošlogodišnjeg play offa Regionalne lige. Naime, u prvom četvrtfinalnom susretu Studentski centar Derby je savladao Partizan, zahvaljujući prije svega fenomenalnoj partiji Ivišića.

Tada je za 24 minute provedene na parketu postigao 22 poena kojima je dodao i 13 skokova, te tri blokade.

Iako je po završetku prošle sezone mogao birati tim u regionu za nastavak karijere, odlučio je prihvatiti ponudu čuvenog trenera Johna Caliparija koji od 2009. godine vodi Kentucky.

No, zbog određenih administrativnih problema sve do sinoć nije imao pravo nastupa. Ipak, nije gubio nadu, odnosno s mnogo strpljenja je čekao svoj debi na kojem je pokazao kvalitet, a ukoliko se bude razvijao onako kako se predviđa, sasvim sigurno će ostaviti dubok trag i u najjačoj ligi na svjetu NBA.

Top Komentari

DamirT
Dzaba pisete, ode on za Hrvatsku igrati...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi