Ivković: Vjerovao sam i na -19 zaostatka

Duda donio naslov

Ivković: Vjerovao sam i na -19 zaostatka

Grčka ekipa Olympiacosa novi je prvak Evrope, nakon što je u dramatičnom finalu bila bolja od moskovskog CSKA.

Trener ekipe sa Pireja Dušan Ivković nakon susreta nije krio zadovoljstvo, te je istakao kako je vjerovao u pobjedu svojih izabranika i kada su gubili sa 19 poena razlike.

 

Selektor Srbije je po drugi put donio Olympiacosu trofej (1997), iako je početkom sezone ostao bez pola tima, a u novu krenuo sa nekoliko mladih igrača.

 

"Sjećam se prve utakmice u Bilbau. Bio je to slab nivo košarke, a sada smo dostigli najviši. Želim da čestitam svim igračima i kolegama na ovome. Vratili smo navijače, isplatilo je boriti se za ovo", rekao je Ivković, prenosi B92.

 

Grci su zaostajali i 19 poena razlike krajem treće četvrtine (53:34), ali su dominirali u posljednjih deset minuta te do pobjede stigao košem Printezisa 0,7 sekundi prije kraja. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

"Sjećam se kada je bilo 19 razlike za Ruse rekao sam: 'Idemo momci, možete da ih stignete". U finišu nisam očekivao da iskusan igrač kao što je Šiškauskas može da promaši slobodna bacanja", dodao je Ivković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.