Iznenadni povratak Irvinga na NBA parkete

Osjeća se sve bolje

Iznenadni povratak Irvinga na NBA parkete

Jedna od dvije najveće zvijezde Brookly Netsa Kyrie Irving vraća se na parket mnogo ranije nego što se mislilo. 

Kyrie ima problema sa povredom ramena već neko vrijeme i zbog toga ga na parketima nema nekoliko sedmica.

Nije se očekivalo da će se još vratiti jer se mislilo da će možda morati i na operaciju obzirom da je nedavno i sam priznao da u jednom trenutku od boli nije mogao dići ruku.

Ipak, nakon što je obavio jučerašnji trening, obratio se medijima i najavio povratak na parket.

"Vidjet ćemo kako ću se osjećati narednih dana. Odradiću nekoliko treninga u punom trenažnom ritmu i poslije toga ćemo videti kako rame reaguje. Mogao bi da se vratim i za manje od nedelju dana, ali mislim da će to biti za sedam dana", kaže playmaker Netsa.

Inače, Irving je ove sezone na prosjeku od 28,5 poena po meču, 5,4 skokova i 7,2 asistencije.

Njegovi Netsi se nakon 36 odigranih utakmica nalaze na 8. poziciji Istoka sa omjerom od 16 pobjeda i 20 poraza. Osim Irvinga ekipi nedostaje i prva zvjezda Kevin Durant koja se vjerovatno do sljedeće sezone neće ni pojavljivati na parketu.

Top Komentari

eye of the tiger
Nema Musa sta traziti u Netsima jer je ovo ipak ekipa koja bi da im igraju svi igraci bila mozda i prvi favorite za osvajanje prstena.Najbolje bi mu bilo da predje u neku slabiju epiku fa stekne vise iskustva nego grijati ovdje klupu.Moze on mnogo vise samo mu se sansa treba pruziti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi