Orlando prejak za Brooklyn, Džanan Musa ponovo dobio priliku za igru

Vučević upisao čak 24 skoka

Orlando prejak za Brooklyn, Džanan Musa ponovo dobio priliku za igru

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su poraženi od Orlando Magica sa 101:89.

Netsi nisu uspjeli da dođu do nove pobjede protiv Orlanda koji je odigrao jako dobar meč. Brooklyn je otvorio dobro utakmicu i nakon prve dionice ovaj tim je vodio sa 22:20.

No, Orlando je u drugoj četvrtini odličnom serijom uspio da napravi dvocifrenu prednost, a na pauzu se otišlo kod rezultata 52:39 za košarkaše Magica.

Netsi se nisu predavali i u trećoj dionici su ponovo uspjeli da se vrate u meč. Košarkaši Brooklyna su ponovo imali egal utakmicu, ali jednostavno nisu imali snage za potpuni preokret.

Orlando je u posljednjih 12 minuta ponovo napravio seriju koju Netsi nisu mogli stići. Na kraju košarkaši Magica su upisali 17. pobjedu ove sezone rezultatom 101:89.

U pobjedničkom timu istakao se Markelle Fultz koji je meč završio sa 25 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok je Nikola Vučević upisao čak 24 skoka, te je još dodao 11 poena i četiri asistencije.

Kod Netsa istakli su se Joe Harris i Spencer Dinwiddie sa po 16 poena. Mladi bh. košarkaš Džanan Musa na terenu je proveo skoro 14 minute, te je uspio da upiše šest poena i doda jednu ukradenu loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi