Do ugovora od 193 miliona je bio sasvim normalan dečko - Novac mu je potpuno pomutio razum
Ja Morant srlja iz nevolje u nevolju. Sada je napravio još jednu i prijeti mu kazna NBA lige

Ja Morant pod istragom

Do ugovora od 193 miliona je bio sasvim normalan dečko - Novac mu je potpuno pomutio razum

M. Šljivak

NBA zvijezda Ja Morant (23) postao je pravi skandal majstor i izgleda da mu je novac potpuno razum. Prvo je prije nekoliko dana optužen za prebijanje i prijetnju pištoljem 17-godišnjaka, prijetnju osiguranju u šoping centru, a sada je NBA lige pokrenula istragu zbog javnog pokazivanja pištolja.

Ja Morant je prošlog ljeta potpisao novi ugovor s Memphis Grizzliesima. Dobio je 193 miliona dolara, ali očigledno da mu je novac potpuno pomutio razum.

Zvijezda Memphis Grizzliesa našao se u ozbiljnim zakonskim problemima. Prije nekoliko dana optužen je za prebijanje 17-godišnjaka s kojim je igrao košarku prošlog ljeta.

Navodno je tinejdžeru zadao 12-13 udaraca i zatim mu je zaprijetio pištoljem tokom basketa. Potom je potegao pištolj i na pripadnika osiguranja u jednom šoping centru.

Protiv Moranta se vodi istraga američkih vlasti, a on se potrudio da već danas napravi novi problem. Snimio se na društvenim mrežama dok se zabavlja i zatim je ponovo mahao pištoljem.

Ovakvo ponašanje zvijezde Grizzliesa moglo bi mu donijeti suspenziju. NBA lige ja pokrenula postupak.

Oglasi

"Upoznati smo s objavama Ja Moranta na društvenim mrežama i istražujemo slučaj", poruka je glasnogovornika NBA lige Mikea Bassa.

Morantu zbog svega prijeti suspenzija NBA lige. O tome će se odlučivati u narednim danima i vidjet ćemo šta će se desiti.

Sjajni košarkaš igra zaista fenomenalno već godinama unazad. Prava je šteta što mu druge stvari odvraćaju pažnju i već poprilično srlja iz greške u grešku.

Ja Morant je u NBA ligu stigao 2019. godine. Izabran je kao drugi pik drafta Memphis Grizzliesa i njegov izbor se pokazao kao pravi potez.

Morant je postao istinska NBA zvijezda. Ove sezone prosječno ubacuje preko 27 poena, ima više od osam asistencija i šest skokova po utakmici.

Ukupno je u karijeri ovaj 23-godišnjak na prosjeku od 22.5 poena, 7.4 asistencije i gotovo pet skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti