'Ja sam Kevin Durant, svi ste čuli za mene'

'Ja sam Kevin Durant, svi ste čuli za mene'

S. Grebović

Zvijezda Golden State Warriorsa da je svoje viđenje nevjerovatnog meča protiv Clippersa koji je njegova ekipa izgubila sa 135:131.

Poraz kao poraz nije toliko strašan, ali je poprilično nevjeorvatan budući da su aktuelni šampioni prokockali sigurnu pobjedu i pored toga što su u jednom momentu druge četvrtine imali čak 31 poen prednosti.

Kevin Durant je susret završio sa 21 ubačajem uz pet asistencija i isto toliko skokova. Sjajnu odbranu nad njim odigrao je Patrick Beverley, što ga je u pojedinim trenucima znalo poprilično iznervirati.

"Neće mi sigurno koncentraciju poremetiti to što imam malu raspravu sa Patrikom Beverlijem. Ja sam Kevin Durent. Znate ko sam. Svi vi znate ko sam", poručuje Durant i dodaje:

"Igraju intenzivnu odbranu i to funkcioniše. Igraju ‘top look‘ na svima spolja i tako nas tjeraju unutar linije za tri poena. Kada dobijem loptu na poziciji na koju želim, imam ispred i ispod sebe 'napast' Patricka Beverleya, prije kojeg definitivno svaki put mogu da šutnem i pogodim kada je situacija jedan na jedan, ali tu je i pomoć saigrača i još jedan protivnik koji samo čeka da krenem u dribling."

Trener Warriorsa Steve Kerr nada se da će Durent biti agresivniji u trećoj utakmici.

"On je najvještiji košarkaš na svijetu, niko ne može da uradi to što on može. U playoffu se igra čvršće na svima, pa tako i nad njim. Ne znam koliko je šuteva uputio u drugom meču, sedam ili osam, ali apsolutno mora da bude agresivniji. Playoff je, a on uvijek može da dobije šut koji hoće i želim da šutne 20, pa i 30 puta", kaže Kerr.

Serija se sada seli u Grad anđela, a treća utakmica na rasporedu je u noći sa četvrtka na petak od 4:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi