Jabbar razočaran u Lakerse

Jabbar razočaran u Lakerse

Legenda LA Lakersa Kareem Abdul Jabbar ljut je na upravu kluba jer još uvijek nema svoju statuu ispred Staples Centra, a kaže da ju je zaslužio.

U Chicagu ispred United Centra statue imaju Michael Jordan i Scottie Pippen, uskoro će u Bostonu ispred TD Gardena statuu dobiti Bill Russell, pa Kareem smatra da i on treba da je dobije.

"Ne razumijem. Ovo je ili previd, ili me uzimaju zdravo za gotovo. Nisam sretan, osjećam se omalovaženo. Uvrijeđen sam zbog totalnog obezvrijeđivanja mog doprinosa uspjehu Lakersa", kaže najbolji strijelac lige svih vremena.

"Pretpostavljam da to što sam bio glavni igrač u ekipi koja je osvojila 5 šampionata nije dovoljno značajno da bi mi odali počast", ogorčen je Jabbar, a odmah je uslijedio odgovor iz kluba preko glasnogovornika Johna Blacka.

"Jedaneast godina smo u Staples Centru i dva bivša igrača imaju svoje statue. Nije da to radimo svake godine ili da imamo neki plan za to. Kada se god odlučimo za sljedeću, treću statuu za igrača Lakersa, to će biti Kareem, i to mu je rečeno. Ali, nikada nismo rekli kada će se to desiti. Možda sljedeće godine, možda za nekoliko godina", rekao je PR Lakersa.

Kareem Abdul Jabbar je u NBA ligu stigao kao prvi pick Milwaukee Bucksa na draftu 1969. godine. Nakon šest godina igranja u Bucksima odlazi u Lakerse s kojima osvaja šest naslova prvaka. Najbolji je strijelac lige u historiji sa 38.387 poena, šest puta je bio MVP, te 18 puta All-Star igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.