Jackson: Preživjet će Lakersi i bez mene

Jackson: Preživjet će Lakersi i bez mene

Edmir Škorić

Košarkaši Los Angeles Lakersa sezonu su završili "metlom" od Dallas Mavericksa u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Nedjeljni poraz od Dallasa (122:86) značio je kraj Lakersa u ovoj sezoni, ali i posljednji meč trenera Phila Jacksona, koji se, i pored poraza, na kraju utakmice smješako, rukovao sa svima i primao čestitke. Naravno, čestitke nisu upućene zbog igre Lakersa, već zbog njegove čitave karijere.

"Bio je ovo sjajan niz, no Lakersi će preživjeti i bez mene", kazao je Jackson.

"Odrastao sam uz njega. Način na koji pristupam stvarima, način na koji mislim o svemu, ne samo o košarci, već životu uopšte, sve to dolazi od Jacksona", kazao je Kobe Bryant.

Jackson je kariejru završio sa 11 titula kao trener, od čega šest na klupi Chicago Bullsa, a preostalih pet u Lakersima. Kao igrač je osvojio dva šampiosna prstena u dresu New York Knicksa, što nikome drugog nije pošlo za rukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti