Jacobsen MVP i najbolji strijelac 18. kola

Statistika NLB lige

Jacobsen MVP i najbolji strijelac 18. kola

Adnan Beganović

U NLB ligi 18. kolo "obilježenjo" je sjajnom partijom Nicholasa Jacobsena (Helios) koji je sa punim pravom ponio epitet MVP-a.

Jacobsen pružio je partiju karijere u pobjedi svog tima nad Zadrom. Pogodio je zadnji šut na samom isteku vremena i donio veliko slavlje slovenačkoj ekipi.

Pored titule najkorisnijeg igrača, ovaj briljantno košarkaš bio je i najbolji strijelac 18. kola sa 33 postignuta poena. Za njih je Jacobsen šutirao 4 – 7 za dva i 8 – 11 za tri poena. Sakupio je devet skokova, "podijelio" tri asistencije, te "pretrpio" i načinio po tri prekršaja. Sve to vrijedilo je valorizacije 37, najviše u 18. kolu.

Novica Veličković (Partizan) bio je najbolji skakač kola sa 13 uspješnih skokova, devet u odbrani i četri u napadu. Stefan Marković (Hemofarm) najbolji je asistent kola sa osam uspješnih dodavanja.

Eddie Shannon i Siniša Štemberger (Split) izgubili su najviše lopti u 18. kolu. U porazu njihovog tima od Zvezde, obojica su pogriješili po pet puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.