Jaka Blažič vodio Olimpiju do pobjede nad Radničkim

Odličan nastup mladog Slovenca

Jaka Blažič vodio Olimpiju do pobjede nad Radničkim

Svoju utakmicu 14. kola ABA lige doigrali su i Olimpija i Radnički, a slavila je ekipa Saše FIlipovskog, 81:75.

Prvih deset minuta proteklo je u igri koš za koš, a nakon prve čtrvtine, minimalnu prednost, 20:18 imao je domćin. Ista slika na terenu i u nastavku prvog poluvremena, a Kragujevčani su na polovini igre u drugoj četvrtini imali minimalnu prednost, 30:29. Nakon 20 minuta igre niti jedna ekipa nije imala prednost, na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom, 41:41.

 

U prvih pet minuta nastavka, Olimpija je stigla do plus pet, odličan je bio Blažič koji je do tada za nešto manje od 20 minuta igre postigao 26 poena. Zadržala je Olimpija prednost do kraja ovog perioda i u odlučujućih deset minuta ušla sa pet poena viška. Zadržala je Olimpija prednost do kraja i slavila, 81:75.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je odlični Jaka Blažič sa 34 poena, dok je 16 dodao Baynes. Kod gostiju 20 poena postigao je bivši reprezentativac Ratko Varda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.