Jamal Crawford: Nagradu za najboljeg šestog igrača treba nazvati po Johnu Havliceku

Crawford je nagradu za najboljeg šestog igrača u karijeri dobio čak tri puta

Jamal Crawford: Nagradu za najboljeg šestog igrača treba nazvati po Johnu Havliceku

Jamal Crawford, sjajni bek koji je u karijeri tri puta osvajao nagradu za najboljeg šestog igrača NBA sezone dao je zanimljivo razmišljanje o tome kako imenovati ovu nagradu.

U intervjuu za radio Sirius XM Crawford je kazao kako ovo laskavo priznanje ne treba imenovati ni po njemu ni prema Lou Williamsu koji je također ovaj laureat osvajao nekoliko puta.

Crawford koji je krajem marta navršio 40 godina mišljenja je da ovu nagradu treba nazvati po legendarnom krilu Boston Celticsa Johnu Havliceku koji je kroz svoju karijeru nerijetko bio u ulozi jokera s klupe, posebno u koncepcijama slavnog trenera Reda Auerbacha. 

"Nagradu ne treba nazvati ni po meni ni po Lou Williamsu. John Havlicek je taj koji je zaslužio. Čovjek je osvojio 8 NBA naslova, 13 puta bio All Star i zabio preko 26000 koševa u karijeri. On je savršen za to" - kazao je Crawford. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi