Jamel McLean pred potpisom za KK Partizan

Beograđani dodatno pojačavaju svoje redove

Jamel McLean pred potpisom za KK Partizan

Košarkaši beogradskog Partizana ovih bi dana bi svoj ionako jak igrački roster ojačati za još jedno provjereno ime s europskih parketa.

Snažni krilni centar Jamel McLean pred potpisom je za Partizan pošto je njegov klub Dinamo Sassari objavio da je ovaj košarkaš na izlaznim vratima kluba sa Sardinije. 

Ovaj 31-godišnji sjajni košarkaš iza sebe ima impozantnu karijeru u kojoj je prošao i nekoliko euroligaških klubova. Najbolje partije pružao je za Olimpiu iz Milana u periodu od 2015 do 2017 godine odakle je otišao u Olympiacos gdje je također pružao odlične partije.

Prije odlaska u Sassari nastupao je za Lokomotiv iz Kubana. U rosteru Partizana nadomjestit će Artema Parakhouskog koji se kod Andree Trinichierija nije uspio nametnuti za ozbiljniju minutažu ni u ABA ligi ni u Eurocupu. Za Sassari je McLean u 15 utakmica bilježio približno 7 poena i 4 skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi