Izvučene grupe TOP 16 faze Eurocupa

Beogradski Partizan u grupi E

Izvučene grupe TOP 16 faze Eurocupa

Ždrijebane su i grupe TOP 16 faze košarkaškog Eurocupa, drugog po snazi klupskog takmičenja u Europi.

Jedina ekipa iz regije koja se plasirala u ovu fazu je beogradski Partizan koji će igrati u grupi E s turskom Darussafakom,te talijanskim ekipama, Dolomiti Energia Trentom, te jednim od najvećih favorita ovog natjecanja, bolognskim Virtusom. 

U grupi F igrat će grčki Promitheas iz Patre, njemački Oldenburg te ponovo dvije talijanske momčadi, prvak Umana Reyer Venezia i Germani Brescia. 

U grupi G igrat će francuski Monaco, turski Galatasaray, litvanski Rytas Vilnyius, te ruski Unics iz Kazana.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Grupu H čine čak tri španjolske momčadi. Unicaja iz Malage, Jouventud iz Badalone te Morabanc Andorra odmjeravat će snage s turskim Tofasom iz Burse.

Prve utakmice na programu su 7.01.

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
E moj BERNARDICU, ti prespavao cijelih 10 dana, od kada su izvucene grupe, BUĐAVE VIJESTI DONOSIS..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi