James Gist pred potpisom za Bayern
Iskusno krilo pojačat će Bayern koji gura sjajno u Euroligi (Foto: EPA)

34-godišnjak pred novim izazovom

James Gist pred potpisom za Bayern

Odlično američko krilo James Gist pred potpisom je za novi klub u svojoj bogatoj karijeri. 

Kako prenosi ugledni košarkaški portal Sportando James Gist nalazi se pred potpisom na njemački Bayern.

Bavarci ove sezone pod trenerskom palicom Andree Trinichierija guraju sjajno i trenutno su na 4. poziciji nakon 11 kola sa sedam pobjeda i četiri poraza.

Ovaj veteran je prošlu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi gdje je u Euroligi u prosjeku postizao 7 poena i imao 4,4 skoka po utakmici. Svoju bogatu karijeru, bar što se tiče Europe počeo je u talijanskoj Bielli odakle je otišao u beogradski Partizan gdje je zaludio najbolje euroligaške klubove.

Poslije je igrao za Fenerbahce, Unicaju, a sedam godina proveo je u Panathinaikosu iz kojeg je početkom prošle sezone prešao u Crvenu zvezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi