James i Wade prejaki za Kobea i Lakerse

Poraz Lakersa u Miamiju

James i Wade prejaki za Kobea i Lakerse

Midhat Šljivak

Košarkaši Miami Heata savladali su večeras u svojoj American Airlines Areni ekipu Los Angeles Lakersa rezultatom 107:97.


Nakon uvodnih minuta u kojima je Miami  bio za nijansu bolji protivnik, Lakersi su uspjeli okrenuti susret u svoju korist, te su vodili većeim dijelom prve četvrtine. Nakon prvih 12 minuta, Lakersi su imali poen prednosti 26:25.

Imali su Lakersi vodstvo i u  drugo četvrtini. Prednost je u nekoliko navrata iznosila sedam poen arazlike za tim iz Los Angelesa, ali je Miami u finišu prvog poluvremena uspio izjednačiti, te se na odmor otišlo rezultatom 53:53.

Dosta izjednačena utakmica viđena je i u trećoj četvrtini. Miami je imao minimalno vodstvo tokom ovog dijela igre, a zahvaljujući LeBronu Jamesu, Heate je u posljednju dionicu ušao sa pet poena prednosti 78:73.

Održavao je Miami svoju prednost u posljednjoj dionici. Iako su Lakersi prišliu na dva poena zastatka 84:82, Wade sa pet uzastopnih poena povećava prednost na sedam razlike za Heat 89:82. Do kraja susreta Miami je uspio sačuvati prednost i zasluženo su stigli do pobjede u ovom susretu.

LeBron James je sa 32 poena i sedam skokova predvodio Miami, a Dwayen Wade je ubacio 30 poena. Kod Lakersa Kobe Bryant je usret završio sa 28 poena i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.