Cuban uporedio današnjeg Jamesa sa onim iz 2011. godine: On je košarkaški naučnik

Cuban uporedio današnjeg Jamesa sa onim iz 2011. godine: On je košarkaški naučnik

A. Beganović

Prije devet godina titulu najbolje NBA ekipe osvojio je Dallas Mavericks. U finalu je Dallas bio bolji od Miami Heata, čije boje je tada branio LeBron James.

Kontroverzni vlasnik Dallasa, Mark Cuban, za američke medije je govorio o tadašnjem i sadašnjem LeBronu.

Cuban zapravo smatra da je James danas mnogo kvalitetniji igrač nego prije devet godina.

"Razlika je kao dan i noć. Sada ima košarkaški IQ. LeBron je košarkaški naučnik. Način na koji on čita šta se događa na terenu u stvarnom vremenu je doista nevjerovatan. To ga čini posebnim, zajedno sa atletizmom. Prije devet godina to nije imao, mogli smo staviti zonu protiv njega i to bi ga zbunilo, nije znao šta da radi. Sada nije tako, savršeno zna šta treba učiniti u svakom trenutku", rekao je Cuban.

"LeBron može s vama razgovarati o košarci i svakoj akciji na terenu na isti način na koji biste mogli razgovarati o knjizi koju ste upravo pročitali. Ove dvije stvari čine dvije velike razlike. Sada je James sposoban nadigrati vas na mnogo različitih načina, ima ih mnogo. I dalje je prilično atletski raspoložen. Njegov arsenal je postao širi, on u tom smislu napreduje. Ali sve je to vezano za njegov IQ u košarci, koji nije bio razvijen kao sada", dodao je Cuban.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi