Jamesove riječi sve govore: Radili su što su htjeli

Warriori razbili Cavse

Jamesove riječi sve govore: Radili su što su htjeli

E. Škorić

Nemoćni su, kao i u finalu prošle godine, bili sinoć Cleveland Cavaliersi protiv Golden State Warrirosa.

Warriorsi su ponižavali LeBrona Jamesa i društvo i to u Clevelandu. Ratnici, aktuelni prvaci, daleko najbolji tim lige, pobijedli su sa 132:98.

Već se na početku moglo zaključiti u kojem pravcu ide ova utakmica. Prva dionica završena je s plus 13 u korist Ratnika (34:21),  da bi na poluvremenu bilo ogromnih 26 razlike, 70:44.

Krajem treće dionice bilo je 40 razlike, Cavsi su bili potpuno razbijeni, jadni i nemoćni. Ostatak utakmice više nikome nije bio ni važan.

Curry je ubacio 35 poena za tri četvrtine, Igoudala 20 poena, dok je najbolji igrač domaćih bio LeBron James sa skromnih 16 poena i njegov učinak možda najbolje oslikava igru Cavsa. 

"Radili su što su htjeli", rekao je James. 

Možda se osjetio miris šampanjca u svlačionici odranije, ali definitivno je, nama neutralnima, koji pratimo i volimo košarku, više mirisalo na krv. 

"Protiv najboljih timova želite da igrate dobro, a to nismo uradili. Mi smo na 0-3 omjeru", dodao je James.

"Definitivno su igrali kao prvaci", dodaje playmaker Cavsa Kyrie Irving. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi