Pružena ruka, pa podli udarac u glavu - Niko nije očekivao zvjerski napad na protivnicu
Jamirah Shutes napravila je podli potez i krvnički je udarila protivnici tokom rukovanja (Foto: Screenshot)

Užasne scene

Pružena ruka, pa podli udarac u glavu - Niko nije očekivao zvjerski napad na protivnicu

Midhat Šljivak

Košarkašica NCAA ekipe Memphis Tigersa Jamirah Shutes optužena je za fizički napad nakon što je nakon utakmice brutalno udarila protivničku košarkašicu iz ekpe Bowling Greena Elissu Brett.

Bowling Green je na parketu dobio Memphis. Djevojke su na kraju meča krenule s pozdravima i činilo se kako je ovaj meč okončan mirno i dostojanstveno.

Međutim, Jamirah Shutes očigledno je imala šta da kaže protivničkoj košarkašici Elissi Brett. Tokom rukovanja došlo je do fizičkog napada.

Dvije igračice su prvo razmijenile nekoliko riječi. Zatim je Jamirah mučki udarila Elissu koja je po snimcima zadobila zaista bolan udarac u lice.

Nije željela uzvratiti udarac. Jamirah su sklonili sa strane, no ona neće proći bez posljedica jer je protiv nje podnijeta tužba za napad.

"Zbog fizičkog napada tokom utakmice policija Bowling Greena optužila je igračicu Memphisa za fizički napad", saopšteno je iz policije.

Oglasi

Oglasili su se iz univerziteta Bowling Green i osudili su napad na njihovu igračicu.

"Nasilje je u našim redovima neprihvatljivo. Prioritet nam je zdravlje, sigurnost i podrška našim studentima. Djevojka se osjeća dobro, a tužilaštvo je pokrenulo istragu za napad", saopšteno je.

I iz Memphisa su otkrili svoju stranu priče. Ističu da je sve nastalo zbog jednog lakta kojeg je Brett uputila njihovo igračici.

"Žao nam je i svakako da ovakve stvari nisu ono što naš univerzitet predstavlja", poruka je koju su poslali i navodi se kako je Shutes od Brett dobila lakat u prvoj dionici meča.

To joj je očigledno žestoko zasmetalo i na kraju je odlučila podlim udarcem da uzvrati, što je svakako nedopustivo na košarkaškim terenima.

Top Komentari

vedin
I ne bi me iznenadilo da na kraju ova crnkinja koja je udarila bude žrtva.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi