Janning sa zvukom sirene srušio Real
Foto: EPA

Pobjeda Efesa

Janning sa zvukom sirene srušio Real

M. Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa savaldali su večeras na svom parketu Real Madrid 75:72, te su smanjili na 2:1 u četvrtfinalnoj seriji.

Real odigrava bolje prvu dionicu. Uspjeli su da stvore pet poena prednosti nakon prvih 10 minuta igre (20:15), a prednost su držali sve do sredine igre u drugoj četvrtini.

Efes mnogo bolje igra u završnici prvog poluvremena. Uspjeli su okrenuti meč u svoju korist, te su na odmor otišli s dva poena prednosti, 32:30.

Sjajno tim Dude Ivkovića igra u trećoj dionici. Ovaj dio igre Efes je dobio 24:16, te se u posljednju četvrtinu ušlo sa 10 poena prednosti u korist domaćeg tima, 56:46.

Iako je na ovranju zadnje dionice bilo čak plus 13, Kraljevi se nisu predali. Spustili su prednost na samo minus tri, te se ušlo u zanimljivu završnicu. 

Fernandez 16 sekundi prije kraja pogađa s linije bacanja za minus jedan (70:69), da bi potom Perperoglu na drugoj strani bio siguran za plus tri.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sedam sekundi prije kraja Jaycee Carroll pogađa za 72:72, ali Matt Janning sa zvukom sirene pogađa za pobjedu Efesa.

Matt Janning je susret završio sa 21 poenom, Nenad Krstić je dodao 17, dok je na drugoj strani Sergio Rodriguez ubacio 17 poena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.