Japanci se spremaju za Olimpijske igre, pa su kreirali robota koji je majstor za trojke

Robotski Steph Curry

Japanci se spremaju za Olimpijske igre, pa su kreirali robota koji je majstor za trojke

Čini se kako se Japanci najozbiljnije spremaju za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama koje će se sljedeće godine održati u njihovoj zemlji. 

Tim povodom spremili su i jedno zanimljivo takmičenje u kojem su se dvojica profesionalnih košarkaša suočila sa robotom.

Robot je programiran od strane Toyote, a naučen je samo da šutira trojke. Nazvan je 'Cue3', visok 207 centimetara i predstavlja unaprijeđenu verziju modela iz 2017. godine.

Trojke šutira pomoću motora ugrađenih u zglobovima ruku i nogu, a da mu to 'ide od ruke' pokazuje i činjenica da je pobijedio u ovom takmičenju dvojicu profesionalaca jer je trojke šutirao pet od osam.

Inače, ovo takmičenje je održano u sklopu promocije japanske košarke koja je svjetskoj javnosti velika nepoznanica, a sljedeće godine će imati priliku da se dokaže na velikoj sceni.

Top Komentari

Zoilomas
Glupost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi