Selektorica BiH odlučna u svom stavu: "Ima da poštujete BiH, ako vam se ne sviđa - pedala"

Našla se na udaru kritika

Selektorica BiH odlučna u svom stavu: "Ima da poštujete BiH, ako vam se ne sviđa - pedala"

A. Čaušević

Selektorica ženske pionirske reprezentacije BiH, Jasna Sliško, odlučna je u svom patriotskom stavu. 

Sliško je ranije od strane pojedinih košarkašica optužena kako im je prijetila da će im odsjeći ruku ukoliko podignu tri prsta prilikom proslave poena i slično.

Nakon optužbi Sliško se oglasila putem Instagrama i još jednom je ponovila svoju odlučnost kada je u pitanju pravilinik ponašanja u reprezentaciji dok je ona selektorica.

"Jedino što sam naredila jeste da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas niko nije naterao da dođete pod istu. Tu ste i ima da je poštujete", napisala je Sliško na Instagramu.

"Ako vam se ne sviđa, pedala! I kada je zastava moje zemlje u vazduhu, tri prsta ne možete dizati, bar ne u kući gde sam ja odgovorna."

Sliško je ponovila da nema potrebe da je novinari kontaktiraju jer ne odgovara na nepoznate brojeve i da ne želi više razgovarati na ovu temu.

Suočila se i Sliško sa optužbama da je djevojkama puštala film o genocidu u Srebrenici, što je ona također demantovala.

Ova 30-godišnjakinja je u košarci bila aktivna dugi niz godina. Kao igračica nastupala je za sve selekcije Banovića, a zbog teške povrede koljena od košarke se povukla ranije od planiranog.

Poslije prinudnog "penzionisanja" posvetila se radu u Banovićima. Ranije je obavljala funkciju potpredsjednice kluba i s pravom se može reći da je jedan od glavnih “autora” šampionskog pohoda Banovićanki kada su osvojene tri titule prvaka.

Pored rada u Upravi kluba, posvetila se i radu sa omladinskim selekcijama. Postala je prvak BiH sa pionirskom i kadetskom selekcijom, a ujedno obavlja i selektorsku funkciju u U14 reprezentaciji BiH.

Top Komentari

Zeleni_zub
Selektorica pionirske reprezentacije ima problem sa igračicama koje ne poštuju zastavu i himnu. Znači, to su djeca koju roditelji uče da mrze državu za koju igraju. To su razvojne reprezentacije gdje učimo buduće reprezentativke i ako se radi o djeci koja ni ne planiraju igrati za BiH, naravno da im treba udariti pedalu i nabiti ih nogom u guzicu. Ta djeca samo zauzimaju mjesto nekom drugom ko bi srcem igrao za BiH kad uđe u seniorsku kategoriju i da imamo mozga uveli bismo zakon koji takvim parazitima zabranjuje da se uopšte bave sportom na teritoriji BiH. Svaka čast selektorici! Igraj sine za Srbiju i Hrvatsku ako ih voliš, a nas pusti da odgajamo vlastiti kadar.
40 3
hake
Bravo za Jasnu! Selektorko, puna podrška, a ovi koji ne poštuju grb BiH i zastavu, marš iz reprezentacije!
24 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi