Čarobni Jayson Tatum zaledio prvaka, na Zapadu poznat prvi finalist

Velika pobjeda Celticsa

Čarobni Jayson Tatum zaledio prvaka, na Zapadu poznat prvi finalist

A. Čaušević

U polufinalu Istočne konfernecije NBA lige igrat će se majstorica u duelu Boston Celticsa i Milwaukee Bucksa. 

Prvaci su na domaćem parketu imali meč loptu protiv Celticsa, ali su gosti odigrali fenomenalan meč i slavili su rezultatom 95:108.

Odličan u pobjendikom timu bio je Jayson Tatum koji je zabio čak 45 poena te je najzaslužniji za veliki trijumf svog tima.

Sjajan meč za domaće odigao je Giannis Antetokoumpo sa 44 poena i 20 poena, ali to Bucksima nije bilo dovoljno pa će se sve odlučivati u Bostonu.

Na Zapadu je poznat prvi finalist. Golden State Warriorsi su na krilima "rutinera" izbacili Memphis Grizzliese poslije pobjede u šestom meču.

Franšiza iz San Francisca je šesti meč dobila 110:96, a do pobjede su je predvoili Klay Thompson sa 30 te Steph Curry sa 29 poena. Kod poraženih se istakao Dillon Brooks sa 30 poena.

Podsjećanja radi, na Istoku Miami Heat je ranije u finalu, dok će na Zapadu majstoricu igrati Phoenix Sunsi i Dallas Mavericksi. 

Top Komentari

Zulfikar
Da je bilo fee i koreltno sudjenje od pocetka serije ovo bi vec bilo gotovo u petoj tekmi.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi