Na Istoku nas čeka velika drama!

NBA play-off

Na Istoku nas čeka velika drama!

A. Čaušević

Polufinalni parovi NBA play-offa na Istočnoj konferenciji će biti i više dramatični.

U četvrtom susretu Boston Celticsi su u gostima pobijedili Milwaukee Buckse 108:116 te su tako izjednačili u seriji na 2:2.

Celticsi su do važne pobjede stigli zahvaljujući furizonoj igri u posljednjoj dionici koju su dobili sa čak 15 poena razlike (28:43).

Giannis Antetokoumpo je očekivano predvodio domaće sa 34 poena i 18 poena, dok su se kod gostiju izdvojili Jayson Tatum i Al Harford sa po 30 poena.

I u drugom polufinalnom paru Istoka, u duelu Philadelphia 76ersa i Miami Heata rezultat je 2:2 u seriji.

Najbliži konfernecijskom finalu su košarkaši Golden State Warriorsa koji su u dramatičnom meču uspjeli pobijediti Memphis Grizzliesea 101:98 i sada vode 3:1.

Gosti su bili blizu da izjednače u seriji, ali ih je koštala posljednja četvrtina (29:39) i sada se nalaze pred eliminacijom.

Steph Curry sa 32 poena je bio najefikasniji kod pobjednika. Jackson sa 21 te Jones sa 19 su predvodili Grizzliese.

Top Komentari

Zulfikar
Sudije otvoreno pristrani Bucksima , bas mucno gledati...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi