Jayson Tatum pogodio ludu trojku i osvojio takmičenje u vještinama

NBA All Star 2019

Jayson Tatum pogodio ludu trojku i osvojio takmičenje u vještinama

M. Šljivak

Jayson Tatum pobjednik je takmičenja u vještinama na NBA All Staru u Charlotteu.

U ovom takmičenju su su učestvovali: Nikola Vučević, Nikola Jokić, Mike Conley, Jayson Tatum, Kyle Kuzma, Trae Young i D'Aaron Fox, a na kraju je pobjedu odnio košarkaš Boston Celticsa Jayson Tatum.

Tatum je odradio odličan posao. Iako nije bio među favoritima uspio je eliminisati Mikea Conleyja i Nikolu Jokića, a zatim i u finalu Traea Younga.

Young je imao prednost u brzini. Činilo se kako ide prema pobjedi, ali je Tatum pogodio trojku sa više od pola terena i došao je do pobjede na takmičenju u vještinama.

Luka Dončić je ispao u polufinalu protiv Younga, a Tatum je eliminisao Nikolu Jokića. Interesantno je svakako da je Tatum postao prvi igrač Boston Celticsa koji je osvojio takmičenje u vještinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi