Jayson Tatum: Umaram se mnogo brže nego obično
Foto: EPA

Zvijezda Bostona o post-covid iskustvima

Jayson Tatum: Umaram se mnogo brže nego obično

Udarna igla Boston Celticsa Jayson Tatum još osjeća posljedica koronavirusa.

Najveća zvijezda tima iz Massachusettsa kaže da se nakon prebolovanog Covid - 19 virusa i dalje umara brže nego obično.

"Mislim da ovo utječe na disanje i to kako. Nakon povratka na parket iskusio sam neke momente u nekim utakmicama gdje sam se borio da pravilno udahnem i gdje sam se umarao dosta brže nego je to uobičajeno. Pretrčao sam teren nekoliko puta gore-dolje i ostajao sam bez zraka i umarao se puno brže nego sam navikao. Naravno, sve sam to primijetio nakon odležanog koronavirusa i to je nešto oko čega se trudim da što prije nestane" - kazao je Tatum.

Mladi košarkaš Kelta je od korone obolio početkom januara a na teren se vratio 25.01., a u 11 utakmica od povratka bilježi 24,5 poena po susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi