Dončić sredio Clipperse, Tatum 76erse
Foto - EPA

NBA doigravanje

Dončić sredio Clipperse, Tatum 76erse

M. Šljivak

Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse sa 127:114 i izjednačili su seriju na 1-1.


U odličnom meču Mavsi su zasluženo stigli do pobjede i poravnanja u seriji protiv Clippersa, koji nisu bili na pravom nivou.

Jako dobru noć je imao Luka Dončić. Ubacio je 28 poena, imao je osam skokova i sedam astistencija, a jakao dobar učinak imao je i Kristaps Porzingis sa 23 poena i sedam skokova.

Sa druge strane Kawhi Leonard je ubacio 35 poena i imao je 10 skokova, Lou Williams je imao 23 poena, a potpuno je zakazao Paul George. On je šutirao samo 4 od 17 iz igre i završio je meč sa 14 poena i 10 skokova.

Ludu noć imao je Jayson Tatum koji je odveo Boston Celticse do druge pobjede nad Philadelphia 76ersima (128:101).

Tatum je u ovom meču bio potpuno nezaustavljiv. Sipao je poene u koš 76ersa i na kraju je meč završio sa 33 poena za 30 minuta na parketu.

Nije sa druge strane Phili ponogao Joel Embiid koji je ubacio 34 poena i uhvatio je 10 lopti.

Seriju na Zapadu na 1-1 je izjednačila Utah protiv Denvera pobjedom od 124:105 uz fantastičnu noć Donovana Mitchella koji je ubacio 30 poena i imao je osam asistencija.

Top Komentari

DadiG
Šljivak je danas dežurni da bahulja po internetu i da kopira vijesti kao njegove. Poštovani gospodine Šiljak, vjerovatno ste primjetili da Vas prozivam zbog Vaše (ne)profesionalnosti . Nažalost, Vaša nesposobnost žurnalistike, i sramoćenje profesije, me tjera na to. Ili promjeni profesiju ili se rokni da usrećiš bližnje. Srami se 2 KM što ćeš za kafu platiti kako si ih zaradio. I maštaj o Dilleti
1 2
Adnan@Kara
Prošlu tekmu Dončić je imao veći broj ubačenih poena.ž.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi