Sjajni šuter kojeg su svi obožavali okončao karijeru

JJ Redick više neće igrati

Sjajni šuter kojeg su svi obožavali okončao karijeru

E. Škorić

Ponajbolji šuter NBA lige JJ Redick okončao je profesionalnu karijeru.

Redickova NBA avantura počela je 2006. godine kada je sa univerziteta Duke stigao u NBA. Izabrao ga je na draftu Orlando čiji dres je nosio do 2013. godine. Zatim je igrao za Milwaukee, LA Clipperse i Philadelphiju 76erse.

U ljeto 2019. godine potpisuje za New Orleans Pelicanse, koji su ga u proljeće ove godine poslali u Dallas, iako je njegova želja bila da ide na istočnu obalu kako bi bio bliže porodici.

Istekao mu je ovog ljeta ugovor, te je na kraju odlučio da okonča svoju karijeru. U NBA ligi je odigrao 940 utakmica i imao je prosjek od 12,8 koševa uz 41,5 posto šuta za tri.

Karijeru je završio na 15. mjestu svih vremena s 1950 pogođenih trojki te na 17. prema postotku šuta za tri poena (41.45%).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi