JJ Redick odbio reprezentaciju uz nevjerovatan izgovor: Selim se!
(Foto: EPA)

Niko ne želi da igra

JJ Redick odbio reprezentaciju uz nevjerovatan izgovor: Selim se!

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije SAD-a Gregg Popovich našao se u ogromnim problemima.

Veliki broj NBA zvijezda otkazao je nastup, Popovich je prinuđen zvati rezerve, ali ni nešto manje poznate 'face' nemaju preveliku želju da ljeto provedu uz nacionalni tim.

Tako je košarkaš New Orleans Pelicansa JJ Redick (35) je za sada odbio poziv jer se seli.

"Presretan sam što me uopšte razmatraju za reprezentaciju, ali trenutno pokušavam da se izborim sa selidbom porodice u New Orleans", rekao je ovaj fantastični šuter.

Ipak, iako ovo nije definitivno 'ne', izvjesno je da ni iskusni Redick nema preveliku želju da nastupa za SAD, pa će Amerikanci morati da traže druga rješenja.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo u Kini na rasporedu je od 31. augusta do 15. septembra, a bez obzira na sve izostanke, Amerikanci su još uvijek glavni favoriti za zlato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi