Joe Ingles: Čini se da je sve manje nade da se sezona nastavi

Australac pesimističan

Joe Ingles: Čini se da je sve manje nade da se sezona nastavi

Kraj košarkaške sezone praktički je krenuo u noći 11. marta pred neodigranu utakmicu Utah Jazza i Oklahoma City Thundera kada se ispostavilo da je Rudy Gobert pozitivan na koronavirus. 

Mjesec i pol dana od tog datuma, uobičajeno sjajno raspoloženi australski reprezentativac Joe Ingles sve manje je optimističan po pitanju nastavka košarkaške sezone u SAD. 

"Iskreno, mislio sam da ćemo poslije onog u Oklahomi svi u karanteni provesti po par tjedana i da će poslije toga sve biti kao prije. Ispostavilo se da sam pogriješio, da tada nismo znali ni blizu onog koliko znamo danas o ovoj situaciji. Taj silni optimizam me polako napušta i kako vrijeme prolazi čini mi se da su sve manje i manje šanse da se liga nastavi" - kazao je Ingles.

Iako izvješća govore da se ulaže puno napora u nastavak NBA sezone, s 52400 žrtava u SAD, sport još uvijek nije u prvom planu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi