Joel Embiid razbio Raptorse

Phila povela u seriji

Joel Embiid razbio Raptorse

Midhat Šljivak

Philadelphia 76ersi pobijedili su sinoć na svom parketu Toronto Raptorse rezultatom 116:95 i poveli su sa 2:1 u polufinalnu Istočne konferencije NBA lige.

Phila je vodila od prve do posljednje minute ovog meča, a briljirao je čudesni kamerunski centar Joel Embiid, koji je po Raptorse bio nezaustavljiv.

Uvodni period donosi konstantno vodstvo 76ersa. Ipak, Raptorsi su bili konstantno blizu, a nakon 12 minuta igre domaći košarkaši imali su tri poena prednosti, 32:29.

Početkom druge dionice Phila odlazi na dvocifrenu razliku. Većinom su takvu prednost imali tokom ovog perioda, a na odmor odlaze sa plus 11, 64:53.

Bez većih problema je Philadelphia održavala prednost i u nastavku meča. Razlika je išla i na maksimalnih 18 poena prednosti tokom trećeg perioda, ali su Raptorsi na ulazu u posljednju dionicu došli na samo minus sedam, 89:82.

To je međutim bilo sve od njih večeras. Napravio je domaći tim fantastičnu serziju od 21:2 i završio je priču u ovom duelu i došao je do druge pobjede u seriji.

Sada je Phila u vodstvu od 2:1, a naredni meč se ponovo igra na njihovom parketu i imat će veliku šansu da dođu na korak od plasmana u finale Istočne konferencije.

Domaći tim je do trijumfa vodio fantastični Joel Embiid. Ubacio je 33 poena i imao je 10 skokova, a sjajnu noć imao je i Jimmy Butler sa 22 poena i po devet skokova i asistencija.

Sa druge strane kod Toronta Kawhi Leonard je ubacio 33 koša, a Pascal Siakam je dodao 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi