Džanan Musa zaigrao u porazu Netsa kod 76ersa, Clippersi šokirali Warriorse

Nastavlja se NBA doigravanje

Džanan Musa zaigrao u porazu Netsa kod 76ersa, Clippersi šokirali Warriorse

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su poraženi u gostima protiv Philadelphije 76ers sa 145:123 čime su domaći izjednačili na 1:1 u ovoj seriji.

Prvi meč doigravanja dobili su prije nekoliko dana Netsi, ali sada je Philadelphija uspjela da im se revanšira i poravna na 1:1 u ovoj seriji. Domaći su odigrali odličan meč i na kraju ubjedljivo slavili sa 145:123.

Philadelphia je od samog početka imala prednost, a nakon prve dionice ovaj tim je vodio sa 34:28. No, Netsi su bili nešto bolji u drugoj četvrtini i na poluvrijeme se otišlo kod rezulata 65:64 za ekipu 76ersa.

Meč je riješen u trećoj četvrtini kada je domaći tim očitao pravu lekciju Netsima i ubacio nevjerovatan 51 poen. Phila je imala skoro 30 poena prednosti što nisu ispustili do kraja meča jer su pobijedili sa 145:123.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Embiid sa 23 poena, deset skokova i jednom asistencijom, dok je Simmons dodao 18 poena. U timu Netsa istakao se Dinwiddie sa 19 poena, Russell je u skromnoj partiji postigao 16 poena.

Minute u NBA doigravanju upisao je i mladi bh. košarkaš Džanan Musa koji je za deset minuta na parketu upisao četiri poena i jednu ukradenu loptu.

Veliko iznenađenje napravili su LA Clippersi koji su izjednačili na 1:1 u seriji protiv aktuelnih prvaka Golden State Warriorsa. Clippersi su pobijedili sinoć u sjajnoj utakmici sa 135:131.

Ovaj tim do pobjede vodio je sjajni Williams koji je ubacio 36 poena i dodao čak 11 asistencija. U ekipi Warriorsa najefikasniji bio je Curry sa 29 poena.

Top Komentari

ZM1905
Čuj "Clippersi su pobijedili sinoć u sjajnoj utakmici sa 135:131."... a utakmica završila prije pola sata :P
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi