Jokić odličan u pobjedi Denvera, poraz Chicaga u New Yorku
Foto: EPA

Denver i dalje u borbi za play-off

Jokić odličan u pobjedi Denvera, poraz Chicaga u New Yorku

New York je na svom parketu savladao Chicago Bullse rezultatom 100:91, dok je Denver u gostima savladao New Orleans Pelicanse sa 134:131.

Ekipa New Yorka je odlično otvorila ovaj susret pa je već na poluvremenu imala prednost od 14 poena razlike, dok je u toku treće četvrtine razlika dostigla i 25 poena.

Kod pobjednika je najbolju partiju pružio Carmelo Anthony ubacivši 23 poena, uz sedam skokova i dvije asistencije.

U ekipi Chicaga, sa druge strane, najefikasniji je bio Jimmy Butler koji je postigao 26 poena, a odličnu partiju je pružio i Nikola Mirotić, koji je uz 21 poen imao i deset skokova.

Denver Nuggetsi i dalje, u stopu, prate Portland u borbi za mjesto koje vodi u doigravanje.

U večerašnjoj pobjedi, koju su osigurali tek u zadnjoj četvrtini, predvodio ih je Danilo Gallinari sa 28 poena.

Gary Harris je dodao 23 poena, dok je Nikola Jokić odigrao još jednu odličnu utakmicu, ubacivši 21 poen, uz 12 skokova i četiri asistencije.

Fantastične partije Cousinsa i Davisa nisu bile dovoljne da Pelicansi izbjegnu poraz.

Davis je ubacio 41 poen, dok je Cousins postigao 30 poena, uz 14 skokova i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti