Jokić pred metlom!

NBA play-off

Jokić pred metlom!

A. Čaušević

Nikola Jokić je ponovo bio sjajan, ali MVP regularnog dijela sezone NBA lige se nalazi pred ispadanjem iz play-offa. 

Phoenix Sunsi su u trećoj utakmici pobijedili Denver Nuggetse 102:116 te tako stigli do vodstva od 3:0 u seriji pa su samo na pobjedu od plasmana u finale Zapada.

Gosti su od početka nametnli svoj ritam, a Nuggetsi su bili primorani da ganjaju rezultat, sve je bilo gotovo na startu posljednje četvrtine kada su Suns u jednom trenutku imali i +20.

Jokić je meč završio sa triple-double učinkom od 32 poena, 20 skokova i 10 asistencija, međutim to njegovom timu nije bilo dovoljno za trijumf.

U pobjedničkom timu izdvojili su se Booker sa 28, te Paul sa 26 poena, zapaženu rolu sa 10 poena i 15 skokova odigrao je i Ayton.

Na Istoku Philadelphia 76ersi su u gostima pobijedili Atlanta Hawkse i to s ubjedljivih 111:127 te sada vode s 1:2 u seriji.

Embiid je opet bio na nivou sa 27 poena, dodao je devet poena i osam skokova. Domaćim nije pomolgo ni 28 poena Younga te 23 poena Collinsa.

Top Komentari

_ZIJAGA_
Kakvo HUSKACKO NOVINARSTVO...bravo JOKARA, ne zamaraj se NACIONALISTIMA..njih boli i ĐOKOVICEVA METLA NADALU...ali to je njihov problem..pozdrav od MUSLIMANA, a ne NACIONALISTE..Glavu gore, i VECI OD TEBE su dozivljeli METLE...
3 13
_ZIJAGA_
Kakvi SMECARI od NOVINARA...ok DENVER jeste pred METLOM, ali NIKOLA JOKIC JE SINOC USAO U ISTORIJU NBA LIGE jer je postao tek TRECI KOSARKAS NA VJECNOJ NBA LISTI(poslije CHAMBERLEINA i Abdul JABARA) kojem je poslo za rukom da u NBA play off na jednom mecu, sinoc, ima 30+poena, 20+ skokova, 10+ asistencija...ALI KADA si KVAZI NOVINAR, a pri tome si NACIONALISTA, onda samo znas napisati da je na PRAGU METLA..pri tome te podrzava DVOZUBA STOKA..bravo NIKOLA, bravo NOVAK ĐOKOVIC..od MUSLIMANA, a ne NACIONALISTE..
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi