Jokić proglašen za najboljeg na Zapadu u protekloj sedmici

Srbijanac izdominirao

Jokić proglašen za najboljeg na Zapadu u protekloj sedmici

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić proglašen je za najboljeg na Zapadu u minuloj sedmici. 

Jokić je konačno uhvatio najbolji mogući ritam nakon što je u sezonu krenuo nešto sporije i u posljednje vrijeme sve češće bilježi odlične partije.

Posebno impresivan bio je u prethodnoj sedmici u kojoj je njegov Denver slavio sva tri putai to protiv Portlanda, Utaha i Phoenixa.

Protiv Portlanda Jokić je zabilježio učinak od 29 poena, 13 skokova i devet asistencija. Protiv Utaha bio je nevjerovatan jer je postigao 30 poena, uhvatio čak 21 skok i zabilježio 10 asistencija. Protiv Phoenixa ubacio je 23 poena, imao devet skokovas i šest asistencija.

NBA liga je u isto vrijeme za najboljeg na Istoku proglasila košaraša Boston Celticsa Jaysona Tatuma.

On je u protekloj sedmici sa Celticsima odigrao dva meča protiv Atlante i jedan protiv Orlanda. U susretima protiv Hawksa bilježio je 28 i 32 poena, dok je u jedinom meču protiv Orlanda imao učinak od 33 poena, osam skokova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi