Jones briljirala, Connecticut ostao bez velikog finala

WNBA

Jones briljirala, Connecticut ostao bez velikog finala

H. Zilić

Ekipa Connecticut Suna zaustavljena je u polufinalu play offa WNBA lige.

U četvrtoj utakmici Chicago Sky je slavio sa 79:69 i tako sa 1:3 u seriji prošao u veliko WNBA finale.

U poraženoj ekipi opet je briljirala najbolja koašrkašica WNBA lige i reprezentativka Bosne i Hercegovine, Jonquel Jones.

Jones je meč protiv Chicaga završila sa 25 poena i 11 skokova i tako upisala još jedan double-double učinak u ovoj fenomenalnoj sezoni.

Tim iz Chicaga do trijumfa je predvodila Vandersloot sa 19 poena, četiri skoka i četiri asistencije, pratila je Cooper sa 18 poena i šest skokova.

Chicago Sky u velikom finalu čelak boljeg iz duela Las Vegas Aces i Phoenix Mercury, a trenutni rezultat u seriji je 2:2 i igrat će se majstorica.

Top Komentari

amil071
****te ova žena gdje god dođe sama igra...svaka čast.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi