Jones navela stvarne razloge igranja za Bosnu i Hercegovinu

Zbog više stvari

Jones navela stvarne razloge igranja za Bosnu i Hercegovinu

A. Čaušević

Jonquel Jones, možda i najbolja košarkašica svijeta, je rođena na Bahamima, ali nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Jones je oduševila bh. javnost svojim sjajnim igrama za reprezentaciju, posebno je to bio slučaj kada je na Eurobasketu za žene osvojeno senzacionalno peto mjesto.

Sjajna košarkašica je prije nekoliko dana izabrana za najkorisniju igračicu WNBA lige po izboru agencije Associated Press poslije čega je dala intervju za inostrane medije.

U razgovoru je govorila i o reprezentaciji BiH. Te je navela više razloga zašto je pristala da nosi dres našeg nacionalnog tima.

"Prilika je došla putem mog agenta. Prije toga, tek sam jednom nastupila za Bahame i, iskreno, to nije baš bilo najbolje iskustvo. Za mene je prilika da igram za BiH zapravo bila važna jer bih dobila evropski pasoš i finansijski bolje prošla u Evropi. Zatim sam pričala sa trenerom Goranom Lojom, na čiji poziv sam došla u Bosnu", rekla je Jones te nastavila:

"Tretirali su me kao člana porodice, osjetila sam gostoprimstvo. Svi su bili jako ljubazni. Prvi put sam ekipu upoznala prije kvalifikacijske utakmice u Orenburgu, protiv Rusije."

"Naišla sam na veoma toplu dobrodošlicu, od prvog dana se nisam osjećala kao stranac, već kao da sam dio tima. Zatim smo pobijedili Rusiju, što je za BiH bilo prvi put u zadnjih 20 godina, tako da su ljudi bili uzbuđeni kada su shvatili i da mnogo toga možemo napraviti zajedno u budućnosti."

Naredni cilj za Jones sa reprezentacijom je plasman na Svjetsko prvenstvo, prije toga čeka je završnica WNBA lige sa ekipom Connecticu Suna.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Naša BH crna MAMBA!!! Svaka ti čast " carice " za razliku od nekih koji su rođeni u BiH a igraju za UZP susjede i UZP komšije ( istočne i zapadne) a ti si primjer KRALJICE koja srcem igraš za Bosnu i Hercegovinu 100% !!! Bravooo
31 2
kostro
Kraljica
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti