Jonquel Jones dio velike razmjene u WNBA, želja joj se na kraju ostvarila

Bivša bh. reprezentativka

Jonquel Jones dio velike razmjene u WNBA, želja joj se na kraju ostvarila

E. Škorić

Bivša reprezentativka BiH Jonquel Jones napustila je Connecticut Sun, te je trejdovana u New York Liberty.

U velikoj razmjeni učestvovale su čak tri ekipe. Connecticut je dobio broj 6 na draftu, kao i Rebeccu Allen iz New Yorka i Tyashu Harris iz Dallas Wingsa, dok su Wingsi dobili Natashu Howard i Crystal Dangerfield iz Libertyja. Joneqs odlazi u New York, kao i njena saigračica iz Connecticuta Kayla Thornton.

Jones je imala još godinu dana ugovora sa Sunom, ali odlučila je ranije napustiti ovaj tim. All-Star igračica prosječno je bilježila 14,6 poena, 8,6 skokova i 1,2 blokade prošle sezone i bila je najbolja u Connecticutu koji je igrao u dva WNBA finala u posljednje četiri sezone.

"Hvala navijačima, budućim saigračicama i svima koji su me dočekali u New Yorku! Jedva čekam da ova sezona krene i pokažem se u novoj sredini", poručila je nekadašnja košarkašica BiH.

29-godišnja Jones, koja je s Bahama, pojačat će mladu njujoršku ekipu predvođenu Sabrinom Ionescu i Betnijah Lney.

“Jonquel je bila sastavni dio rasta Connecticut Suna u posljednjih sedam godina, i doista cijenimo sve što je dala ovoj franšizi", rekao je GM Connecticuta Darius Taylor.
"U konačnici, njen trade je bila odluka za koju su obje strane odlučile da je najbolja", dodao je Taylor.

Jones je bila najbolja reprezentativka BiH i zahvaljujući njoj nastupali smo na Svjetskom prvenstvu u Australiji, doduše neuspješno, a prethodno su Jones i saigračice iz reprezentacije napravile velike stvari na Evropskom prvenstvu osvojivši peto mjesto.

Ona nažalost više neće nastupati za Zmajice, a umjesto nje naturalizovana košarkašica bit će Courntey Hurt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije