Jordan upozorava: NBA je u velikim problemima zbog stvaranja super ekipa
FOTO - EPA

Jordan upozorava: NBA je u velikim problemima zbog stvaranja super ekipa

A. Beganović

Posljednjih nekoliko godina u najačoj košarkaškoj ligi na svijetu, NBA, trend je stvaranje super ekipa.

Što više velikih zvijezda u jednoj ekipi je problem sa kojim se suočava NBA, a sa ovom konstatcijom slaže se i jedan od najboljih košarkaša svih vremena Michael Jordan.

"Volio bih da liga bude uravnotežena. A, ako igrači mogu birati sami svoje timove, tada će doći do velikih razlika u ligi. Ako svi žele igrati u Chicagu, tada će se najbolji igrači okupiti u Chicagu", istakao je Jordan.

Jordan smatra da se to već događa te da takav proces nanosi štetu ligi.

"To se već događa sada, kada se sve zvijezde pokušavaju ujediniti u jedan tim. Mislim da će ovo naštetiti ukupnom pravcu lige u smislu takmičenja. U ligi će biti jedan ili dva jaka tima, a preostalih 28 bit će smeće”, rekao je Jordan.

Top Komentari

dinass
Taj Cikago je bio projekat podredjen njemu, dovodili su se ljudi koji su konstantno imali svoju statistiku i koji nisu bili sujetni da ugrozavaju njegovu dominaciju. Svako je znao svoj posao i sutio i radio ga, bili su ukomponovani kao svicarski sat. Sad nemas igraca koji npr samo igra odbranu i skace kao sto je bio Rodman
8 0
MangasColoradas
...zato je je Jordan najbolji igrac svih vremena,jer on nije setao od ekipe do ekipe i trazio najbolje saigrace kako bi osvojio titule...sve sto je osvojio uradio je sa ekipom koja ga je izabrala na draftu...covjek je pomagao u izgradnji tima i saigrace cinio boljim igracima.
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi